A Winix légtisztító készülékek hatékonyan távolítják el otthonunk levegőjéből az aprószemcséjű porrészecskéket és szennyezőanyagokat, a baktériumok és vírusok egy részét, beleértve a penész spórákat, illékony szerves vegyületeket, pollent, port, továbbá az állati bőr- és szőr darabkákat, illetve semlegesítik a kellemetlen szagokat. Többszintű tisztítási folyamattal rendelkeznek, amelyek komponensei az aprószemcséjű porrészecske előszűrő, az aktív szénszűrő, a 99.97%-os True HEPA szűrő. Ezen felül a készülékek egyedülálló WINIX PlasmaWave® sterilizáló funkcióval rendelkeznek.

Hogyan inspirálta a természet a tisztítási folyamat kialakítását?
Az atmoszférában a Nap a párából hidrogént és oxigént szabadít fel és elindít egy molekuláris folyamatot, amelyben az oxigén és hidrogén atom összekapcsolódik és hidroxilgyököt hoz létre, amely nagy szerepet játszik a légkör tisztántartásában. Ez az új, instabil molekula egyensúlyra törekszik úgy, hogy a szomszédos molekuláktól atomokat vonz magához, ezáltal szétrombolja őket, elsősorban a káros metánt. A hidroxil az ember által létrehozott szennyeződéseket is ugyanúgy képes semlegesíteni, mint például a benzint, vinil-kloridot és egyéb anyagokat. A szennyeződések atomjainak beépítésével a hidroxilgyökök átrendezik a szerkezetüket, és ezáltal ártalmatlan anyagokká alakítják őket, például vízzé, szén-dioxiddá, egyszerű oxigénné vagy hidrogénné, amelyekből újra hidroxilok lesznek.

Miként valósítja meg a PlasmaWave® technológia a nem kívánt anyagok kivonását a környezetünkből?
A Winix PlasmaWave® sterilizáló funkció kialakításánál a fenti folyamatot próbálták meg lemodellezni, mégpedig úgy, hogy egy pillanatig tartó és teljesen veszélytelen elektromos kisüléseket idéznek elő, amelynek eredményeként a levegőben duál-polarizációs ionok jönnek létre. A kibocsátott negatív és pozitív ionok közül a hidrogén pozitív, míg az oxigén a negatív töltésű, amelyek ezt követően hidroxilgyökökké alakulnak és a levegőben lévő szennyeződések, vírusok, szagok, füst és vegyszer gőzök molekulaszerkezetének átalakításával azokat vízzé vagy más ártalmatlan anyaggá transzformálják, a levegőt pedig frissé és tisztává teszik.

Melyek a Winix PlasmaWave® technológia legnagyobb előnyei?

  • A Winix PlasmaWave®légtisztító rendszere biztonságos, csendes és hatékony. A Winix PlasmaWave® légtisztítói úgy tisztítják a levegőt beltéren, mit a természet kültéren.
  • Winix PlasmaWave®technológia hatékonyan semlegesíti a mindennapi háztartási tevékenységekhez kapcsolódó szagokat közvetítő apró részecskéket, továbbá csökkenti a penész kialakulásának lehetőségét is.
  • Növeli a levegőtisztítási folyamat hatékonyságát a statikus elektromosság csökkentésével, amelynek köszönhetően a szennyezőanyagok a készülék légtisztítási áramlatába kerülnek és egy többszintű tisztítási folyamat veheti kezdetét.
  • További előnye a hagyományos ionizálókhoz képest, hogy az utóbbival ellentétben nem csupán negatív, hanem pozitív ionok kibocsátására is képes, amelyek szükségesek többek között a légszennyezés semlegesítéséhez.
  • A PlasmaWave® sterilizáló funkció igény szerint kikapcsolható.

A Plasmawave sterilizáló technológia a vírusok semlegesítésére is alkalmas?
Fontos kiemelni, hogy a Plasmawave sterilizáló technológia (és a légtisztítás) nem biztosít teljes védelmet a vírusokkal szemben! Mivel a Pasmawave technológiát lehetetlen lenne minden vírustörzsre (és azok esetleges mutációira) bevizsgálni/tesztelni, ezért nagy biztonsággal annyit állíthatunk, hogy a készülék (többlépcsős szűrőrendszer + Plasmawave technológia) használata hozzájárulhat a levegőben „utazó” részecskékre tapadt vírusok és baktériumok kiszűréséhez, ezáltal csökkentheti a koncentrációjukat, így fontos szerepe lehet egészségünk megőrzésében.

Biztonságos-e PlasmaWave® technológia?
A PlasmaWave® technológia megfelel a Kaliforniai Környezetvédelmi Ügynökség Air Resources Board AB 2276 sztenderdjének, amely a legszigorúbb amerikai feltételrendszerrel rendelkező tanúsítvány a beltéri légtisztítás terén, az ózon-kibocsátás tekintetében. Ezen felül a légtisztítóberendezéseket számos egyéb vizsgálatnak is alávetik, így meg kell felelniük az előírásoknak elektromos biztonság terén és ózon kibocsátásukat tekintve, amely határétékének kisebbnek kell lennie, mint 0.05 részecske:1 millió.