Légtiszttó otthon

Légtisztító berendezés vásárlása számos okból válhat szükségessé. Leggyakrabban allergiás van a családban, és az ő életének megkönnyítésére szeretnénk légtisztító készüléket beszerezni. De az is lehet, hogy állatokkal élünk vagy gyakran dohányoznak a környezetünkben, és a kellemetlen szagok semlegesítése motiválja a vásárlást. Vannak, akik olyan helyen élnek, ahol sűrűn van szmogriadó, a levegő minősége gyakran nagyon rossz. Ilyenkor is jó megoldást jelenthet a lakás vagy iroda levegőjének optimalizálására egy légtisztító berendezés.

Számos légtisztítót kínálnak eladásra és a vásárláskor érdemes több szempontot figyelembe venni. Ezeket összegeztük egy korábbi cikkünkben.

  • A Vivamax Ionos légtisztító készülék kétlépcsős szűrőrendszerrel rendelkezik: a magas hatékonyságú HEPA szűrőt kombinálja az aktívszén szűrővel. Ezek segítségével a legfinomabb méretű, akár 3 µm nagyságú részecskéket is képes kiszűrni a levegőből.
  • Negatív ion funkciójának köszönhetően hatékonyan semlegesíti a mikroszennyeződéseket. Szabályozható az intenzitása, így a lakás levegőjének minőségéhez, illetve a kívánt eredményhez igazíthatja a ventilátor működésének erősségét.
  • Bár általánosságban elmondható, hogy a HEPA szűrős légtisztító berendezések működése a ventilátor miatt viszonylag magas zajszinttel jár, a Vivamax Ionos légtisztító pollenszűrőt csendes működés jellemzi, így akár éjszakai használatra is optimális választás lehet.
  • Magas teljesítményének köszönhetően nagy hatékonyságú légtisztítónak tekinthető, mely ugyanakkor alacsony fogyasztással rendelkezik, így környezetbarát és energiatakarékos megoldást jelent.
  • Extra funkciói között meg kell említenünk az aromaterápiás opciót is: beépített illóolajpárologtató moduljának köszönhetően a lakása levegőjét nem csak tisztává, hanem illatossá is varázsolhatja.
  • A készülékbe programozott időzítő kijelzi, ha a pollenszűrő cseréje már időszerűvé válik, így Önnek nem kell fejben tartania a legutóbbi szűrőcsere időpontját.
  • Kis méretű, így könnyen elhelyezheti a lakásban.
  • Rendkívül elegáns designjának köszönhetően pedig a nappalija vagy irodája dísze lehet.