Kutya baja a szőrváltással? A légtisztító szűrője és a kellemetlen tünetek másról árulkodnak!

Mindannyian szeretjük a háziállatainkat, ellentétben a növekvő kihullott szőrszál mennyiséggel, amely a melegedő időjárás közeledtével imádni való szőrös családtagjainkkal jár. A kutyák évente két alkalommal hullajtják el bundájukat és most éppen az első fordulóhoz közeledünk. A legfrissebb statisztikák szerint minden második magyar háztartás kutyatartó, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a fenti jelenséggel is egyre többen találkozunk. A kérdés főként az, hogy ez mennyire ér minket felkészületlenül?

A legtöbb kutyafajta télen vastagabb szőrréteget növeszt, hogy megvédje őket a hidegebb éghajlati viszonyoktól. Amikor az időjárás melegedni kezd, a kutya téli bundája is eltűnik.  De vajon hová is kerül? Sok esetben a házunkba, nappalinkba, vagy akár a hálószobánkba, ahová közvetve- a légmozgásoknak köszönhetően, vagy éppen ruháinkon, cipőnkön keresztül jut be. Házikedvencünk téli szőrzete szőrből, szőrtüszőkből és hámréteg darabkákból áll – amelyek mind szagot és allergéneket juttatnak a levegőbe. Míg a háziállat szőre emberi szemmel is jól látható, így könnyebb tisztítani, addig a légtérben áramló szőrszál- és hámdarabkák mikroszkopikus méretűek.

szőrváltás légtisztító kutya

Az ilyen részecskék belélegzése – még akkor is, ha nem szenvedünk allergiás megbetegedésben- az orrmelléküregek és az orrnyálkahártya gyulladását is okozhatja. Sok esetben a fenti tüneteket időjárás okozta mellékhatásként, enyhe megfázásként vagy kezdődő arcüreg gyulladásként könyveljük el. Így, miközben odakint melegszik a levegő és kedvencünk bundájának egyre nagyobb részéről szabadul meg, mi egyre inkább szenvedhetünk az intenzívebben jelentkező kellemetlen tünetektől.

Háziállataink nem tudják kontrollálni a kihulló szőr mennyiségét, azonban a kellemetlen tünetek egy megfelelő légtisztító használatával nagy mértékben minimalizálhatók.

Milyen légtisztító jelenti a leghatékonyabb megoldást a fenti problémák orvoslására?

A legfontosabb ahhoz, hogy csökkentsük a levegőben áramló szőr- és hámréteg darabkák mennyiségét a megfelelő szűrőrendszer használata. A Winix True HEPA szűrő hatékonyan semlegesíti a levegőben található szőrszál- és egyéb szennyező részecskék 99,99%-át, egészen 0,003 mikronos méretig. A True HEPA szűrőn kívül minden Winix légtisztítóban található egy előszűrő és egy szénszűrő. Az előszűrő feladata az, hogy már a szűrési folyamat legelején kiszűrje a nagyobb méretű részecskéket, amilyen többek között a háziállatok szőre vagy az akár szemmel is jól látható szennyeződések. Ezzel pedig nagy mértékben tehermentesíti a szűrési folyamat további résztvevőit. A szénszűrők pedig a kellemetlen szagok semlegesítéséért felelősek, amelyekkel bizonyára már minden háziállat-tartó találkozott.

Winix szűrők

Kedvencünk szőrének elhullása miatt máris kevésbé kell aggódnunk, ha egy hatékony, nagy teljesítményű szűrőrendszerrel rendelkező légtisztító van a háztartásunkban. Így biztosíthatjuk, hogy otthonunkban mindig tiszta, szennyezőanyagoktól- és allergénektől mentes légtérben tölthessük szabadidőnket, továbbá csökkenthessük, vagy akár teljesen megszüntethessük a szőrváltással járó kellemetlen tüneteket.