A szűrőbetétek átlagos időtartama nagy mértékben függ a tisztítandó levegő minőségétől, illetve az átlagos napi működési időtől. A legtöbb gyártó nagyjából évente javasolja a szűrőbetétek cseréjét. A Winix légtisztító készülékek rendelkeznek egy extra funkcióval: egy szenzor érzékeli és automatikusan kijelzi, ha a szűrőbetétek cseréje időszerűvé vált.

A Winix szűrőbetét szettek aktívszén szűrőlapból és TrueHEPA szűrőből állnak. Sok esetben tapasztaljuk, hogy az aktív szűrőlap egy szénnel bevont rostlemez. A Winix készülékek esetében azonban valódi szénlemezeket használnak a komplett szűrőbetét szettek kialakításakor. Az aktívszén segít a szagok semlegesítésében (háziállatok, dohányfüst, háztartási szagok). A TrueHEPA szűrő pedig képes kiszűrni a részecskék és szennyeződések 99,97%-át, beleértve a penész spórákat, a szagokat közvetítő apró részecskéket, illékony szerves vegyületeket, pollent, port, továbbá az állati bőr- és szőr darabkákat egészen 0,3 mikron méretig.

Légtisztító szűrő

A Winix Zero és Winix Zero N készülékekbe használható komplett szűrőbetét szettek felépítése nagyon hasonló.

A szűrőbetét szett részei:

  • 4 db aktívszén szűrőlap
  • 1 db TrueHEPA szűrő

A Winix Zero Pro légtisztítóval kompatibilis szűrőbetét szett különlegessége, hogy a magas minőségű TrueHEPA szűrőt egy speciális antimikrobiotikus réteggel (CleanCel) látták el, ami megakadályozza a mikróbák és baktériumok megtelepedését a szűrő felületén.

A szűrőbetét szett részei:

  • 1 db aktívszén szűrőlap
  • 1db antimikrobiotikus TrueHEPA szűrő

Tekintse meg készülékeink légtisztítási mechanizmusát: